Sayfalar

Pages

1 Ekim 2017 Pazar

“Çevre Koruma Amaçlı Sosyo-Kültürel Bilinci Edebiyat Yoluyla Geliştirme Arayışları”

Çevre Koruma Amaçlı Sosyo-Kültürel Bilinci Edebiyat Yoluyla Geliştirme

Arayışları

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
ULUSLARARASI VE DİSİPLİNLERARASI
ÇEVRE VE EDEBİYAT SEMPOZYUMU
1-3 Kasım, 2017

cevreveedebiyat.cbu.edu.tr 

environmentandliterature.cbu.edu.tr


Özet

Modern dünyanın androsantrizminin bir sonucu olarak kentleşme–çevre dengesinin korunması amaçlı edebiyattan da yararlanılarak, günümüz teknolojilerinin de kullanılması yoluyla, katılıma açık bazı sanal etkileşimli sayfa ve gruplar oluşturulmuştur. Günümüzde ulaşım ve iletişim ağları genişledikçe, pek çok nedenlerle zorunlu olarak birbirine karışan ve nispeten dolaylı da olsa, etkileşim içinde bulunan farklı topluluklar görünürlük kazanmaktadır. Kırsal ve kentsel alanlarda yaşayan bu farklı topluluklardan da, mevcut toplumun yeni nesillerinin etkilenerek kendi kendini yapılandırması söz konusudur. Haliyle bu tür toplulukların doğal ve yapılı çevre içerisinde, sürdürülebilir bir çevresel duyarlılıkla yaşam ve ortaklaşma alanlarını oluşturacak şekilde bilinçlendirilip güçlendirmesi de, önemli bir problem alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Çevresiyle oldukça ilişkili olan günümüzün sorunlu yerleşim alanlarını kısmen de olsa iyileştirmek için hem edebiyatın katkısıyla hem de ilgi çekici bilgi ve haber kaynaklı sanal etkileşim yollarıyla sivil toplumu çevre hakkında bilinçlendirici bir şekilde kısa mesajlar vererek, yaşanılan doğal çevreye olan aidiyet hissi güçlendirilebilir. Buna yönelik olarak yaygın disiplinlerarası çözümlerin irdelenerek, toplumlar ve kültürler arası diyaloğu özellikle sanal kamusal alanlarda güçlendirecek araçların edebiyat alanının ve Anadolu’da halen yaşayan kültürel birikimlerin de katkısıyla daha da geliştirilmesi çalışmanın hedefi olmuştur. Tarihi çevre koruma kavramı içindeki uygulamalarda, farklı sınırlarda ve ölçeklerde ele alınması gereken korunmaya değer varlıklara ilişkin müdahale ve mücadele örneklerinin etkin bir şekilde arttırılması gerekmektedir. Bu amaçla sanal ortamın gönüllü katılıma açıklığı ile hayat boyu eğitici bir yanı olduğu unutulmamalıdır.


Anahtar Kelimeler: Tarihi Çevre Koruma, Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı, Katılım ve Yönetişim, Kentsel Coğrafya, Alevilik Bektaşilik Araştırmaları, Türkiye Sahası Türk Halk Bilimi


The Search for Improvement of Socio-Cultural Consciousness through literature for Environment Protection Aim

Abstract
As a result of the androsantrizm of the modern world, some virtual interactive pages and groups have been created by taking advantage of literature for the purpose of protecting urbanization-environmental balance. These virtual environment are also the participation in open through the use of present-day İnternet technologies. In applications within the concept of the historic environmental protection, it needs to be increased effectively examples of intervention and combat in assets which are worth protection and to be addressed at the different boundaries and scales. For this purpose, it should not be forgotten that the virtual environment is a lifelong educational side with the voluntary participation openness.
Keywords: Historical Environment Protection, Turkey Field New Turkish Literature, Participation and Governance, Urban Geography, Alevism Bektashi Research, Turkey Field Turkish Folk Science


Tam Metin Kitabı


Atıf 

B26.  KOCALAR, Aziz Cumhur. (2017-e). Çevre Koruma Amaçlı Sosyo-Kültürel Bilinci Edebiyat Yoluyla Geliştirme Arayışları / [The Search for Improvement of Socio-Cultural Consciousness through literature for Environment Protection Aim], Uluslararası ve Disiplinlerarası Çevre ve Edebiyat Sempozyumu Özet kitapçığı, s.13, 1-3 Kasım 2017, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa.



Resmi / Güncel CV : (2018/1)

Yrd.Doç.Dr. Aziz Cumhur KOCALAR

Assist. Prof. Dr. in Niğde ÖMER HALİSDEMİR UNIVERSITY

En Güncel (parçalı) YÖK CV :  http://www.ohu.edu.tr/akademik/azizcumhurkocalar

N.Ö.H.Ü. Mimarlık Fak. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 51000 Merkez-Niğde

azizcumhurkocalar@gmail.com        0530-072 5864


OBJECTIVES

Cumhur’s mission is to research Türkiye’s urban information and decisons make it discussible and useful.



Kentsel alanlara yönelik araştırmalarla, topluma faydalı birikimler yaratıcı tartışmalar yaparak, yerinde ve zamanında doğru bilgiyle kararlar alınmasını sağlamaktır.



EDUCATION

Diplomas: Şehircilik Dr. / Y.Müh. / İşletmeci

[Ph.D. / M.Sc. / B.Sc.-1st / B.A.-2nd]   (MSFSU / YTU / ITU / AU)

(Mimar Sinan Fine Art Unv./Yıldız Technical Unv.-Master/İstanbul Technical Unv.-1./Anadolu Unv-2.)

(Urbanism / Electronic&Telecommunication Eng.-1st/ Business Administration-2nd)

[2009 / 1994 / 1987 (1st) / 1996 (2nd)]


CV


A.Cumhur KOCALAR was born in 1966 in the city of İSTANBUL in Turkey. He moved to Istanbul in 1982 to attend the Technical University. In 1983 he both graduated from the Electrics-Electronics Faculty of İstanbul Technical University and in 1994 his master’s degree from the Electrics-Electronics Faculty of Yıldız Technical University then finished the 2nd school paralelly in Business Administration and worked as a  specialist engineer for different public and private sectors during 30 years.



In 2009 he both post-graduated from the Urbanism program in the Natural Science Institute of Mimar Sinan Fine Art University and he is teaching as an Assist. Prof. Dr. in City and Regional Planning Department of Architecture Faculty and Engineering Faculty of Cumhuriyet University in Sivas (East side of Turkey) from 2012 to 2015 year then again as an Assist. Prof. Dr. in City and Regional Planning Department of Architecture Faculty and Engineering Faculty of Niğde University in Niğde (East side of Turkey) since 2015.



Özet Kabul Daveti 
 28.09.2017

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile
Yabancı Diller Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde 1-3 Kasım 2017
tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası ve Disiplinlerarası Çevre ve Edebiyat
Sempozyumu’ nda sunmak üzere göndermiş olduğunuz çalışma bilim kurulu tarafından
değerlendirilerek SÖZLÜ olarak sunuma kabul edilmiştir.
Sempozyumda buluşmak üzere saygılar sunarım.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı
Doç. Dr. Şükran YILDIZ


Organizasyona teşekkürler.
ACK



Dikkat:

Bildirininin özet metni:

Etkinliğin özet metin kitabında yayımlamıştır.

Ancak bazı (imla) hatalarının düzeltmeleri etkinlik sekretaryasına gönderildiği halde kitaba yansıtılmamıştır !

Böyle olduğu halde hataların elimine edilmiş hali değil de, eski halleri kitapta gözükmektedir !!

Bildirinin makale haline getirilmiş son hali ise henüz yayımlanamamıştır. 

Yayınlandığında blogta verilecek ilgili makale yollarından izlenilebilir !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen mesleki görüş ve önerilerinizi ackocalar@gmail.com adresine bildiriniz.